Lavis

Lavis®-lavatanssijumppa on uusi hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, jota tanssitaan ilman paria. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, valssi, polkka, foxi, salsa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita. Lavatanssi on niin mukavaa, että et edes huomaa kuntoilevasi. Lavis®-lavatanssijumpn periaattisiin kuuluu, että tanssiaskeleet ja koreografiat ovat niin helppoja, että mukaan pääsee tottumattomampikin tanssija. Tunnilla käydää monipuolisesti läpi eri lavatanssilajeja ja jokainen löytää tunnilta omat tähtihetkensä.
 

Rock'n'Swing-tanssit: Boogie Woogie, Bugg, Fusku ja Rockabilly

 

Alkeet

Aloittavan tanssijan ryhmä, jonne mennessä ei tarvitse osata vielä yhtään mitään.  Opit tanssin perusaskeleet  ja -kuviot. Opit viemisen/ seuraamisen perusperiaatteet. 

Tältä tasolta voit siirtyä seuraavalle tasolle, kun tanssin perusteet sujuvat ja olet saanut hieman käytännön harjoitustakin esim. lavalla. Tasoa voit hyvin käydä useampaan kertaan.

Alkeisjatko

Tämä on ryhmäsi silloin kun osaat perusteet, peruskuviot ja -tekniikka ovat tuttuja juttuja, spin-käännös onnistuu ja musiikintulkintaankin olet tutustunut. Uutta opitaan kuvioiden kautta ja tekniikkaa sopivissa erissä.

Jatko

Kun olet jo pari vuotta harrastanut tanssia, vienti-seuraaminen toimii käytännössä, intoa löytyy kuvioiden lisäksi myös tekniikan oppimiseen, osaat perusteet ja tanssiminen nopeahkoon musiikkiin onnistuu. 


Jos et ole varma, mikä ryhmä sopii sinulle, ota rohkeasti yhteyttä!


Juniori-ryhmät

Rokkimuksut

on tarkoitettu 5-7 vuotiaille tanssista kiinnostuneille lapsille. Ryhmässä tanssitaan erilaisia yksin tanssi-koreografioita. Tässä ryhmässä ei vielä tanssita paritansseja. Tunneilla leikitään paljon ja opitaan uutta sekä kehitetään lasten motoriikkaa pitkälti leikin kautta.

Junnut alkeet

on tarkoitettu 7-13 vuotiaille lapsille. Tässä ryhmässä tanssitaan jo paritansseja, mutta omaa paria ei tarvitse tuoda mukana vaan tunneille kaikki tanssivat kaikkien kanssa. Tässäkin ryhmässä leikitään vielä paljon ja opitaan uutta leikin kautta. Ryhmässä aloitetaan tanssilajilla nimeltä Boogie Woogie ja siitä jatketaan Fuskuun ja myöhemmin Buggiin. Ryhmä etenee lasten mukaan joten kukaan ei varmasti jää jalkoihin vaan kaikki oppivat ja pitävät hauskaa!

 

Kilpatanssi

Tunnit ovat E-A tason tanssijoille. Tunneille osallistuessaan tulee olla suoritettuna F-katselmus. Tunneilla tanssitaan oman parin kanssa.
  

Vakiotanssit


Hidas valssi eli englantilainen valssi

Valssi on kilpatansseista kenties tunnetuin. Kyseessä on pehmeä ja rauhallinen tanssi, jolle ominaisia piirteitä ovat kevyet nousut ja laskut. Valssin hidas rytmi lisää tanssin vaativuutta. Hyvä vartalonhallinta on olennainen osa valssin oikeaoppista tanssimista.

Hidas valssi (esiintyjinä Erik Husgafvel & Laura Mäkinen)
 

Tango

Tango on vakiotansseista ainoa ei-swing-tanssi, joka on alun perin Argentiinasta kotoisin oleva tanssi. Sen liikekieli eroaa paljon muista vakiotansseista. Tangossa ei tehdä nousuja tai laskuja eikä kallistuksia. Liike on vahvaa, terävää ja yllätyksellistä.

Tango (esiintyjinä Jaak Vainomaa & Taina Savikurki)

 

Wieninvalssi

Tanssina Wieninvalssi on kuvioiltaan yksinkertaisin kaikista vakiotansseista. Sen vaativuutta kuitenkin lisää voimakkaasti etenevä liike yhdistettynä nousuihin ja laskuihin.

<Wieninvalssi (esiintyjinä Erik Husgafvel & Laura Mäkinen)
 

Foxtrot

Foxtrot on sulavaliikkeinen sekä liukuva vakiotanssi. Foxtrotille tyypillinen liukuvan pehmeä liike syntyy jalkatyöskentelyn sekä tanssille ominaisen rytmin yhteistuloksena. Tästä syntyvät myös tanssille ominaiset pehmeät nousut ja laskut.

Foxtrot (esiintyjinä Markus Hirvonen & Mariia Hirvonen)
 

Quickstep

Quickstep on nopeatempoinen sekä pirteä tanssi, joka on saanut vaikutteita Charlestonista. Quickstep näyttää iloiselta sekä kevyeltä ja usein sille tyypillisiä ovat hauskat askelkuviot. Samaan aikaan kuitenkin quickstepin nopeus sekä jalkatyöskentelyn vaativuus asettavat omat haasteensa tanssin keveydelle.

Quickstep (esiintyjinä Jaak Vainomaa & Taina Savikurki)
 

Latinalaistanssit

 

Samba

Samban juuret ovat Brasiliassa ja se on luonteeltaan iloinen karnevaalitanssi. Samballe ominainen joustoliike eli baunssi ilmenee tanssin sitkeytenä. Samballe tyypillisiä kuvioita ovat eri tyyppiset juoksut sekä sambakävelyt.

Samba (esiintyjinä Franco Formica & Oxana Lebedew)
 

Cha cha

Cha cha on rytmillisesti nuorin latinalaistanssi. Cha chan nimen on kerrottu tulevan suhinasta, joka kuului tanssivien ihmisten sandaaleista heidän tanssiessaan. Cha chan liikekieli on terävää ja vauhdikasta.

Cha cha (esiintyjinä Andrey Gusev & Elizaveta Cherevichnaya)
 

Rumba

Rumba on kuubalaisperäinen tanssi, joka on rytmiltään hitaampi kuin muut lattarit. Musiikin hitaus antaa tanssijalle mahdollisuuden näyttää osaamistaan, esimerkiksi vartalonliikettä.

Rumba (esiintyjinä Jaak Vainomaa & Taina Savikurki)
 

Paso dople

Paso doblea tanssitaan marssimusiikkin ja kutsutaan usein härkätaistelutanssiksi. Mies esittää tanssissa liikkeillään härkätaistelijaa ja nainen ilmentää omalla tanssillaan punaista vaatetta. Paso doblen liikekieli on voimakasta ja terävää, nopeiden ja hitaiden liikkeiden erot tekevät tanssista vieläkin dramaattisemman. Paso doblen jalkatyöskentelyssä voidaan nähdä elementtejä Flamencosta.

Paso dople (esiintyjinä Andrey Gusev & Elizaveta Cherevichnaya)
 

Jive

Jive on nopeatempoinen, iloinen tanssi, jonka perustana on lantion swing-liike, terävät potkut sekä pomppiva liike. Jivessä on lupa "leikkiä" ja viihdyttää yleisöä mm. humoristisilla ja koomisillakin liikkeillä.

Jive (esiintyjinä Andrey Gusev & Elizaveta Cherevichnaya)

 
Mikäli haluat kehittää tanssiasi aivan uudelle tasolle, aloitat kilpailemisen ja tavoitteellisen treenaamisen. Kilpailla voi kaikilla tasoilla ja ikäsarjoissa.