Tervetuloa katsomaan tai kilpailemaan vuoden 2015 Rock´n´Swing -tanssien PM kisoihin, jotka järjestää tällä kertaa Tanssiseura Baunssi yhteistyössä Suomen Tanssiurheiluliiton kanssa. 

 

RS PM 2015 Aulanko Areena Hämeenlinna Klo:10.00 alkaen.

Kilpailun karsinnat aloitetaan klo:10.00 aamulla ja finaaleita aletaan tanssia alkuillasta noin klo:17.00. Katsojana on myös hyvä varautua siihen, että päivän aikana on pidempi tauko. Silloin toki ehtii rauhassa syödä, reippailla tutustumaan ihanaan Aulangon puistometsään tai vaikka pulahtaa kylpylässä rentoutumassa. 

Sivun tiedot päivittyvät, kun tapahtuman tiedot tarkentuvat.  Alustavan aikataulun löydät sivun alareunasta, kuten myös kisaajien luettelon.

Lajeista esillä ovat Boogie Woogie, Rock´n´Roll, Bugg, Lindy Hop ja Swing Fun.

Lattialla nähdään ikäsarjoista juniorit, yleinen sekä seniorit. Päivästä ei  siis puutu tunnetta eikä vauhtia! 

 

Welcome to Hämeenlinna to see or compete in RS NM competition rock´n´roll, bugg, boogie woogie, lindy hop and swing fun.

It is going to be experience you don´t want to miss!

Still updating this website. More information to come.




Info

Seuraa tapahtumaa FB:ssa

Follow us in FB: https://www.facebook.com/events/644829105608902/?source=1

Kilpailukutsu, Event invitation In English

 

Liput / Tickets

Lipun hinta on 15€/hlö

Numeroimattomat paikat permantokatsomossa. 

Kilpailijat istuvat katsomossa vain, jos siellä on tilaa. 

 

Kuvauslupa kilpailupaikalle maksaa 5€/kamera. Luvan voi ostaa lipunmyynnistä.

Kameroille ei ole varattu omia paikkoja eikä sähköjä. Kuvaamisen tulee tapahtua omalta paikalta niin, että siitä ei ole häiriötä muille katsojille.

Kuvauslupa on oltava kaikkissa kameroissa sekä padeissä että kännyköissä, mikäli niillä tallennetaan kuva tai videomateriaalia.

----------------------------------------------------------------------------- 

15€ /per person

The competitors are allowed to go to the audience if there are seats left. If you want to make sure that you have a seat you should buy a ticket.

 Order your tickets as soon as possible! 

Reservations: marja.hietala@baunssi.net

For video/pictures you must have a permission, 5€/camera, pad or cellphone.

 

 

Majoittuminen / Hotel

 

Kylpylä Hotelli Aulanko toimii koko kisan keskuksena ja myös majoituspaikkana. Tapahtumalla on oma upea majoitustarjous, jonka voivat hyödyntää katsojat ja kilpailijat. Huoneet varataan käyttämällä koodia PM2015. Huoneen voi varata sähköpostilla: aulanko.rantasipi@restel.fi

Kahden hengen huone 108€/yö

Yhden hengen huone 90€/yö

Hintaan sisältyy aamupala ja kylpylän vapaa käyttö

http://www.rantasipi.fi/hotellit/aulanko/fi_FI/etusivu/

______________________________________________

In same beautiful place we have hotel+(spa!!!) and competition place. 

You can book rooms by using code PM2015 aulanko.rantasipi@restel.fi

108€/2 persons in same room / 1 night

90€/1 person in a room. / 1 night

( including breakfast and free use of spa )

http://www.rantasipi.fi/hotellit/aulanko/fi_FI/etusivu/

 

Ruokailu / Dinner

Kilpailun jälkeen tarjolla on sekä yleisölle että kisaajille buffet-illallinen Aulangon ravintolassa. Hintaa upella buffalla on vain 22€/hlö. Ennakkovarauksia ei tarvitse tehdä.

Kisapäivän aikana palvelee kahvio, josta voi myös ostaa pientä purtavaa sekä salaattia että pasta-aterian.

Lounaan voi myös varata hotellilta itse tai varata pöydän Bistroon.

 

Myös perjantai-iltana on mahdollisuus osallistua buffet ruokailuun 22€/hlö ennen bileitä.

_________________________________________

After competition, before party there is a large buffet dinner at hotel restaurant. It is for everybody!!! 22€ , no reservations.

 

During the competition there is a cafeteria, where you can find also light lunch. You can book a lunch from a hotel or make a reservation to Bistro

 

Buffet dinner also Friday 22€ / no reservations.

 

Bileet / Party

Perjantaina ennen kisaa ja Lauantaina kilpailuiden jälkeen Aulangon legendaarisessa yökerhossa Hugossa on mielettömän hienot Bileet, joissa molemmissa soittaa 20th Flight Rockers!!! Nämä ovat K-18 bileet, koska sijoittuvat yökerhoon. 

Bileet ovat maksuttomat heille, jotka majoittuvat hotellissa tai kilpailevat. Muut varautuvat pieneen pääsymaksuun, joka on 10€ sisältäen narikan / 7€ ilman narikkaa.

Lauantaina kisan jälkeen on junnuille ja lapsenmielisille toiset vaihtoehtoiset bileet Aulangon kylpylässä aina klo:00.00 saakka!. Uimataitoiset ottavat siis simmarit mukaan ja suuntaavat kulkunsa kylpylään katsomaan; mikä meininki on allabileissä. Hotellin asukkaille ja kisaajille nämä ovat maksuttomat ja muille 7€.

________________________________________________

 

There will be a party on Friday and an after party on Saturday night at the hotel in which there will be 20th Flight Rockers playing live music. There is an age requirement of 18 years to the party as the Finnish alcohol law prevents minors from being at nightclubs. The parties are free for the competitors and for everyone staying at the Kylpylähotelli Rantasipi.

 As juniors do not have a possibility to take part in the parties held in the nightclub there will be a pool party organized in the hotel’s spa so make sure you bring our swimsuit with you. The pool party will be free of charge for any junior that competed during the day.

 

Yhteistyökumppanit / Sponsors

Pääyhteistyökumppaninamme ja tapahtumaa kanssamme tekemässä uskomattoman upea kylpylähotelli Aulanko.

 

Linnan Kilinikka varmistaa kisapaikalla sen, että vahingon sattuessa yleisössä tai kilpailijoille, apu on osaavaa ja lähellä. 

 

Alemana varmistaa että tanssijalat toimivat säällä kuin säällä ja on tapahtumapaikalla myymässä kenkiä! Spesiaalit pyynnöt on hyvä tehdä etukäteen.

 

Keskustan apteekkipalvelut Tori-Apteekista!

 

 

Kilpailijoille lisää informaatiota / For Competitors more information

Lämmittelyt / Warming Up:

Lämmittelysalissa on kokolattiamatto, joten huomioikaa se valitessanne kenkiä, rokin korkeille volttiakroille ei riitä salin korkeus. Salissa on myös pieni parketti, mutta siihen eivät mahdu kerralla kaikki parit. Kisalattia on käytössä lämmittelyyn kilpailun tauoilla. Kisalattian taustaa voi käyttää lämmittelyyn juuri ennen lattialle menoa. Sen leveys on 2,5m ja äänet kantautuvat helposti kisalattialle, joten kovin äänekästä treeni ei voi olla. Jalan alla tässä tilassa on muovimatto. Kisasalin läheisyydessä on vielä yksi pieni erillinen lämmittelytila (parkettilattialla), jossa voi pitää lämpöä yllä ennen lattialle menoa ja vielä testata omat highlight kuviot, mitä kokolattiamatolla ei voinut testata. Tila on varattu vain niille pareille, joilla on juuri oma vuoro kohta mennä lattialle. Hotellin käytävällä on lämmittelysalin edessä luistavaa kivilaattaa, jota voi myös hyödyntää. Olosuhteet ovat onneksi ihan kaikille osallistujille samat. 

For warming up take shoes that go for a fitted carpet (small wood floor) and in the warm up hall there is no airspace for RR aerials!  You can warm up aerials at competition floor during a break. Breaks are free time to use that floor for other couples also (except that one break only for RR couples ). Behind the competition floor there is a little space where you can warm up just before going to the floor, but do it as silently as possible that floor is rubber carpet. There is also a little space where you wait your own turn to go to competition hall and there is a good floor to do last minute check for figures. Circumstances are the same for all the couples. 

Pukuhuonetilat / Dressing rooms

Koska kilpailu järjestetään hotellissa on suurimmalla osalla kilpailijoista oma huone varattuna ja se toimittaa pääasiallista pukuhuoneen virkaa vessoineen ja peileineen. Jokaiselle maalle kuitenkin varataan pukeutumistilaa myös kylpylän tiloista läheltä kisalattiaa. Ne tilat ovat kuitenkin melko pienet joten pakatkaa tehokkaasti, mikäli pukuhuone on ainut tila, jossa tavaroitanne säilytätte. Tavaroita ei voi säilyttää pukuhuoneessa enää kisan jälkeen. Seuratkaa aikataulua tarkasti, mikäli teillä on oma huone pukuhuoneena, ettei unohdu tulla kisalattialle ja kertokaa huoneenne numero huoltajalle. 

Because we have this competition at hotel, it is natural to use your own room as a dressing room. There you have own space and toilet. But remember to be on time and make sure your couch knows the room number! We will also address dressing rooms for all the countries from the spa (next to competition hall), but those are small and good for the finalists in the evening. When competition ends the dressing rooms must be empty.

Swing Fun

Nordic Swing Fun

Rules NM 25.4.2015

 The idea of having Nordic swing Fun completion as a part of the Nordic Championships event was brought out to emphasize the joy of Nordic swing dances.

 

It´s not about

·         which couple has the best dance technique

·         which couple has the most advanced dance figures

·         which couple has the most advanced music interpretation

·         which couple has most showmanship

·         etc.

It´s all about having fun while dancing Nordic swing dances.

It will be a dance competition. While having fun and enjoying dancing, you still need to keep the rhythm, you need to do dance steps and you need to do the steps with your partner. 

All of participating countries has special local swing dances like fusku in Finland, bugg in Sweden and folke-swing in Norway. Now it´s time to raise them into the spotlight!

Participating couples can choose freely what dance they will use during competition. It´s not mandatory to use just Nordic Swing Dances in the Nordic Swing Fun, but they are hoped to be chosen. Couple can change the dance style from round to round or even within one round if it fits into the music used.

The winner of the competition shall be the Champion of Nordic Swing Fun.

 

Participation                       

All in one category - no age-groups.

Not required to be at the highest level (A, B- categories)

No requirement to participate in some other discipline during the PM. A separate starting fee 10 euros/person shall be applied for Nordic Swing Fun.

 

Music                                                                          

Music will be selected by organizer. It´s recommended that the music used will be typical music used in Nordic swing dances like fusku, bugg or folks-swing

depending on the organizing country. Duration of the music in each round is minimum 2 minutes and maximum one track/song.

 Speed of the music is free, but it should support dancing with Nordic swing dances – It should not be too slow, but not too fast either.

 

Judging                                         

Simple judging following the Skating system will be used. Panel of judges will be compiled by organizer – it might or might not be the same than other NM disciplines,

it could be partly the same or have additional members. The number of judges must be odd and it must be fair to all participating countries. Judges don´t need to

have WRRC license.

 

Judging criteria’s                       Dance couples will be judged based on following criteria’s:

o        Lead and follow /  connection

o        harmony

o        rhythm

o        having fun

o        spontaneous dancing

 

 

Preliminary rounds               

In each round the judges must mark the number of couples, specified by the Chairman of Judges (Supervisor), whom they decide to advance to the next round. The

number of couples to be passed forward to the next round shall be nominated by the Supervisor - not less than ½ of the total number of couples.

 

Final round                                  

7 couples in the Final.

 

 

 

 “Nobody cares if you can't dance well. Just get up and dance. Great dancers are great because of their passion.” 
 Martha Graham